Verktyg och byggmaterial

Den som ska ge sig i kast med en renovering eller ett annat byggprojekt behöver en del prylar för att komma igång. Till exempel behövs verktyg och byggmaterial som antingen kan lånas, hyras eller köpas.

160881-tools-case

Fyra av tio som lånar verktyg för att till exempel renovera har sönder verktygen, skriver Göteborgs-Posten. Det är en undersökning som visar detta och undersökningen visar även att 80 procent av de tillfrågade har lånat ut verktyg till grannar. Det är dock inte bara folk som svarar att de fått tillbaka sina verktyg trasiga eller i sämre skick. Några av de svarande i undersökningen uppger även att de inte har fått tillbaka sina verktyg alls.

Köp rätta byggmaterialet

Att man kan låna verktyg av sina grannar kan verkligen komma till nytta när man ska renovera eller bygga något. Men då gäller det självklart att lämna tillbaka dem sen och se till att man är försiktig med dem så att de inte går sönder. Ibland kan man även behöva virke och andra prylar för renoveringen och dessa är det inte lika lätt att låna. Handlar det till exempel om låsbultar, skruvar eller plankor måste man köpa dem på en byggvaruhandel. Faktum är att försäljningen hos bygghandlare ökar i takt med att fler vill renovera själva. Läs mer.

Verktygen som behövs

I Expressen har man frågat tre kända snickare frågan vilka verktyg de inte skulle klara sig utan i sitt dagliga arbete och dessa svar kan vara bra att ha för den som vill veta vilka verktyg som man faktiskt bör investera i. Martin Timell svarar till exempel att han inte skulle klara sig utan en hammare och en sticksåg. Mattias Särnholm säger istället att han behöver en borrmaskin och ett vattenpass.