Supergallerian floppar ekonomiskt

Mall of Scandinavia, eller supergallerian som den även kallas, har blivit en rejäl flopp rent ekonomiskt. Byggbolaget Peab kommer nu att skriva ned värdet med hela 800 miljoner kronor. Frågan är vad som kommer att bli köpcentrets framtid.Mall of Scandinavia i Solna

Det var inte länge sedan som Mall of Scandinavia slog upp portarna och hade förhoppningen om att locka mängder av hungriga shoppare. Men, man kan redan nu se att förhoppningarna och förväntningarna inte riktigt blev som de hade tänkt sig. I en artikel på dn.se går det att läsa att Peab, byggbolaget, nu skriver ned värdet på hela projektet med 800 miljoner kronor. Den stora gallerian som ligger i Solna och som är Nordens största galleria hoppades man kunna bli den stora nya grejen dit människor skulle vallfärdas. Vad som lockade mest var nog att de hade en IMAX-biograf.

Stora förändringar är största boven

Peab menar på att de största förändringarna på varför projektet blivit dyrare än man hoppats var att man blivit tvungen att göra justeringar och förändringar som man inte hade med i ursprungsidéerna. I svd går det att läsa att det varit ett otroligt utmanande projekt som har tagit tid och som kantats av många missförstånd. Även i tidningen Affärsvärlden går det att läsa om Mall of Scandinavium och man kommer att kunna ta del av en rapport för hela 2015 den 16 februari.

Att som privatperson ha dessa nyheter i åtanke när man själv ska bygga och renovera kan vara en bra idé. Allt för att hålla sig så nära jorden som det bara går. Med byggvaror från Byggvarulistan är det enkelt att både hålla koll och hålla ned priset och genom att vara väl påläst och ja, övertydlig minimeras risker med att projekt ska bli fel.