Stockholm växer & satsar på nya lägenheter

Idag är bostadsbristen ett faktum. Studenter köar i år för att få tag på en liten etta att slå sig ner i. Sedan är det detta med första- och andra hands kontrakt. Listan är lång på bostadsbristens konsekvenser och problematik. Storstäder som till exempel Stockholm har mest besvär med den ökade bostadsbristen, men inte utan att göra något åt det. Stockholm stad satsar nu på nybyggen och renoveringar.

Containrar och byggarbetsplatser

Till följd av den stora satsningen på nya bostäder befinner sig helt plötsligt Stockholmarna i något som närmst kan beskrivas som en byggarbetsplats. Det kryllar av containrar, påbörjade nybyggen och fasadrenoveringar. Men det är ett litet pris att betala för att du ska kunna få tag i ett boende. Du som söker ett boende behöver bara hålla koll på de områden som har en container bakom varje hörn för snart sätts det upp ett inflyttningsdatum.

Stockholm moderniseras

Huvudstaden är alltid ett attraktivt ändamål för ett lands befolkning. Och Stockholm är inget undantag. Därför lägger Stockholm stad ner tid och resurser på att renovera och bygga nytt för att välkomna alla som vill delta i storstadens möjligheter. Nya heta bostadsområden blir till, det är endast en tidsfråga. Stockholm är även i färd med att bygga ut vägar och annan infrastruktur för att bemöta antalet boende och tiden vi lever i. Men trots det upplever länsstyrelsen att det tar för lång tid. De skriver att byggandet i Stockholm län är rekordhögt men att det inte görs så effektivt som det borde ske.

När du ställer dig i bostadskön för Stockholm stad har du en väntetid framför dig på 8-12 år. Det ger en ganska tydlig bild av vad som behöver göras. Därför är byggandet rekordhögt i Stockholms län. Därför satsar Stockholm på nya bostäder. Men sedan bör det gå undan och det gör det inte. Varför det tar sådan lång tid undrar många Stockholmare när de promenerar i den stad som nu är en byggarbetsplats. Svaret är dock tvetydigt då faktorer som arbetsvillkor, resurser och planering är orsaken till att ett arbete blir effektivt eller ej. Men är det en sak som Stockholm stad kan kan glädja sig åt så är det faktum att de nya bostäderna kommer: Håll bara ut.