Inredningstrender och detaljer

Vad är inne inredningsmässigt just nu och vad spåddes ha sin storhetstid under detta år, enligt inredningsexperter? Vilka trender från Skandinavien har letat sig över till USA?

 

När man inreder sitt hem, från grunden, är det extra kul när man fäster tanke och avseende på detaljerna. Detaljerna kan vara allt från brytare, strömställare och vägguttag från Schneider Exxact till färg på blandare, typ av färger på karmar och särskilda mönster på parketten. Helt enkelt inredningsdetaljer som visar på att någon verkligen har tänkt till lite extra när inredningen skett. Det gör dessutom att hemmet känns mer personligt och ombonat. Det är i detaljerna man ser helheten.

 

Trender och mottrender i inredningsvärlden

 

Innan 2017 drog sina första andetag var det en hel del inredningsexperter som uttalade sig om vad de utmärkande trenderna skulle bli, i en artikel Sydsvenskan är ett exempel på detta. Där kunde en läsa om hur oljemålningar på väggarna, ljusa metaller på bordet samt bruna trädetaljer var trendspaningen. Trender är dock komplexa och svårförutsägbara, en trend är ofta en mottrend. Det är nämligen så att när vi tröttnat på något, som ”ljust och fräscht”, ja då letar vi efter dess motsats. Men det innebär inte att alla gör det, de som är lite före kanske byter inredning några år innan andra som är lite långsammare.

 

Inför 2017 är det trygghet och en längtan till natur och ursprung som dominerar trenderna. Men också verklighetsflykt. Båda tendenserna förklaras av det oroliga läget i världen med konflikter, terrordåd och hot mot miljön – Sydsvenskan

 

Sverige och nordiska trender som hittat sig över Atlanten

 

Vilka skandinaviska trender har hittat sin väg över till USA egentligen? Förutom det minimalistiska och monokroma som länge varit inne börjar nu även uttrycket ”lagom” leta sig dit. Det innebär att begreppet spås påverka både livet och inredningen med måttfullhet, balans, medvetenhet och hållbarhet. Det är i tidningen Café som det går att läsa om starka Sverige trender som blivit populära utomlands. Något som där skrivs om är också finurligheten att förvaring blir inredning, med snyggt designade korkar, hyllor och öppna garderobssystem.

 

Mer om trenderna för hösten vad gäller inredning går det att läsa om här.