Inför ett garagebygge

car-repair-362150_1280Många drömmer om att ha ett eget garage i anslutning till sin fastighet. Om man bestämmer sig för att göra drömmar till verklighet finns det många saker som är bra att veta om garagebyggnation för att hamna på rätt spår.

Vi har tidigare skrivit om att man i Stockholm vid nybyggen ofta slopar boendeparkering, något som kan bli jobbigt för många. Men bor man i ett hus så kan man välja om man vill ha en egen parkering eller inte, och kanske till och med bygga ett garage. En investering och en superbra förvaring för alla slags fordon man kan tänkas äga.

Funktioner, storlek och utseende

Till att börja med är det viktigt att tänka igenom vad man vill ha sitt garage till och därav välja ut funktioner storlek för bygget. Tänk igenom vilka typer av elfunktioner du vill ha i garaget och om det ska finnas ett avlopp eller inte. I moderna garage finns oftast detta och det gäller även att kolla upp om man behöver oljeavskiljare och sandfällor för att olja och kemikalier ska fångas upp. Förutom det funktionella med garaget så är det viktigt att också fundera över det estetiska. Hur vill du egentligen att fasaden ska se ut och i vilket material ska det vara? Enligt byggregler så bör byggnationer passa med omgivningen och huset i fråga, men man kan också få bygglov för mer utstickande byggnationer. Samma sak gäller för valet av tak, och de flesta tycker att det är bäst att välja ett material och ett utseende som passar ihop med andra byggnader på ägorna. Det gäller också att överväga isolering, något som kan vara en fördel att ha.

“Ett isolerat garage, eller del av ett garage, öppnar också för en bredare användning – som hobbyrum även på vintern, som annorlunda festlokal eller kanske rentav för övernattning”, skriver Vi i Villa.