Hyr en container och förhindra stölder

Dags att bygga eller renovera? Att införskaffa en uppsättning verktyg är både nödvändigt och dyrt. Något man kan göra för att skydda dem lite extra är att förvara dem i en container.

 

sunset-bmw-scrap-yard-77177Vid byggen eller renovering är det bra att kunna ha en container med alla verktyg. Vill man hyra en container i Stockholm kan man exempelvis vända sig till Containertjänst, som bistår med containrar i alla storlekar. Verktyg är ofta dyra och man vill kunna både ha dem inlåsta samt transportera dem smidigt. Har man otur så kan förlusten av verktyg bli dyr och det har skett många stölder i landet redan i år. I Värmland har man bara sedan 1 maj i år haft ett 20-tal verktygsrelaterade brott, och summorna för de stulna föremålen har uppgått till sexsiffriga belopp. På Gotland förlorade ett byggföretag ett 30-tal verktyg som alla var värda mellan 3000–8000 kronor, vilket blev en dyr historia för företaget. Även i Stockholm har många verktygsstölder skett nyligen. Främst i områden som Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Stölderna har då skett ur både yrkesbilar, förråd och containrar. Att ha en rejäl container med ett säkert lås är därför av stor vikt för att skydda sina tillhörigheter vid bygget eller renoveringen.

 

Vilka är fördelarna med att hyra en container att förvara verktygen i?

 

  • Säkerheten. Den främsta fördelen med att ha en container är såklart säkerheten. En container med ett bra och godkänt lås minskar risken för stölder, men även att obehöriga som inte kan hantera verktygen kommer åt dem.
  • Har man en container får man bra kontroll över sina saker, och man kan enkelt inreda den med hyllor för att skapa mer plats för smågrejer.
  • Åker man mellan flera byggen är containern enkel att frakta med i ett stycke med hjälp av en vanlig personbil bil för de mindre modellerna, eller en kran- eller lastbil för de större.
  • Det behövs inget tillstånd, bygglov eller speciellt underlag för att hyra container. Den levereras direkt till tomten och kan hämtas när som helst. Containrar finns i många former och storlekar och vill man, är det oftast möjligt att köpa ut den.