Anlita rätt tjänster till bostadsrättsföreningen

Det byggs allt fler bostadsrättsföreningar i Stockholm, men som nystartad förening finns det en hel del att tänka på för att få en bra start i det nybyggda området. En ekonomisk plan behöver upprättas, trapphusen måste ha regelbunden trappstädning samtidigt som all nödvändig infrastruktur behöver vara på plats. Idag är det många svenskar som har insett behovet av att satsa på en elbil när de ska köpa ett nytt fordon, vilket ställer särskilda krav på bostadsrättsföreningar.

Med tillräckligt många laddstationer från terrawattcharging.com/laddstolpe-brf kan alla medlemmar i föreningen ladda sina elbilar vid behov. Terawatt Charging är experter vad gäller laddstationer och kan ge råd kring förutsättningarna för alla bostadsrättsföreningar vad gäller installation och användning. Deras system är särskilt utvecklat för att fungera både som laddstolpe utomhus och som laddbox på väggar inomhus.

Driva en bostadsrättsförening

Modern,Apartment,Residential,Home,House,Building.,Includes,Place,For,CopyEn god stämning är viktig i bostadsrättsföreningen, vilket innebär att många föreningar brukar anordna gemensamma vårstädningar och loppis. Konflikter kan uppstå mellan grannarna, men gemensamma lokaler och ytor skapar också en trygghet och gemenskap. Att ha en välfungerande tvättstuga är en viktig prioritering, då just tvättstugan kan bli en konflikthärd i föreningen. Luddet i torktumlarna ska tas bort, golven torkas och för många tider bör inte bokas samtidigt. Ett annat vanligt problem är att hundar och katter uträttar sina behov i barnens sandlåda på föreningens gård. För att lösa problemet kan det vara klokt att investera i en sandlåda med lock.

Bra koll på ekonomin

För att kunna starta en bostadsrättsförening behövs en ekonomisk plan, vars uppgift är att ge de blivande innehavarna av bostadsrätter en tydlig information kring hur föreningen och dess ekonomi ser ut.

  • Den ekonomiska planen visar upplysningar som används för att bedöma föreningens verksamhet och ska registreras vid Bolagsverket.
  • Inga bostadsrätter får upplåtas förrän den ekonomiska planen har upprättats och registrerats.
  • För att kunna upprätta planen finns det möjlighet att ta stöd av Boverket som har mer information om vilka regler som gäller.

Spekulanter på bostadsrätter vill ofta ha god koll på föreningens ekonomi innan de köper bostad i föreningen. De vill se hur skulderna ser ut i förhållande till tillgångarna och hur stora lån föreningen har. Det är också viktigt att föreningen har upprättat en tydlig underhållsplan, där det går att läsa om underhåll eller renoveringar som planeras i fastigheten.